Techniek

AMORAS is een studievereniging voor heel engineering (IPO, WTB, TBK, ELT en ESE) op de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De naam AMORAS staat voor verschillende punten die met onze opleiding te maken hebben:

• Het eiland Amoras was dé plek waar Suske en Wiske elkaar ontmoet hebben, een plek om kennis te maken met medestudenten.
  • Uit het Portugees vertaald is Amoras een braam. De losse cellen stellen de verschillende opleidingen voor. Samen vormen ze één geheel: wij hebben elkaar nodig, zowel in het bedrijfsleven als in de toekomstige onderwijseenheid.
  • Amore is liefde. (ook heel belangrijk)

De vereniging werkt intensief samen met het bedrijfsleven. Als vereniging willen wij de studie van onze leden naar een hoger niveau tillen. Dit wordt gedaan door middel van het organiseren van verschillende activiteiten. Zo zijn er borrels en feesten, maar ook externe activiteiten zoals excursies naar bedrijven.

Missie

De missie van studievereniging AMORAS is het aantrekkelijker, efficiënter en uitdagender maken van je studententijd door middel van verbredende en verdiepende activiteiten. Door deze activiteiten kom je tevens in contact met studenten van de verschillende opleidingen. Een voorbeeld van verbredende en verdiepende activiteiten zijn onze excursies. Tijdens de excursies ervaar je hoe de kennis vanuit de opleiding in de praktijk wordt toegepast.

Opleidingen

De studievereniging bestaat uit alle opleidingen van Engineering (IPO, WTB, TBK, ELT en ESE ). Deze opleidingen hebben op het eerste gezicht niet veel met elkaar te maken en jij hebt die opleiding specifiek gekozen.

Later in het werkveld zul je ervaren dat je veel gaat samenwerken met deze verschillende opleidingen. Binnen deze studievereniging kun je nu al in contact komen met de verschillende opleidingen en ervaren wat de andere opleidingen inhouden.

Hoe het allemaal begon

In februari 2014 besloot een groep enthousiaste studenten dat het tijd werd dat Engineering ook een studievereniging moest hebben. Zo gezegd, zo gedaan. Een nieuwe studievereniging was geboren.

Het doel van deze studievereniging is je medestudenten van jouw opleiding, maar ook van andere opleidingen onder Engineering beter te leren kennen en de sfeer op school te vergroten. Naast contact leggen met medestudenten, zorgen we er ook voor dat je meer kennis krijgt over je vakgebied en de bedrijven daarin.

Activiteiten

Dit doel willen we bereiken door veel leuke activiteiten te organiseren voor onze leden. We organiseren onder andere borrels, barbecues, feesten, lezingen, bedrijfsbezoeken en Studium Generale. Daarnaast organiseren we de introductie voor alle eerstejaars van Engineering!