TCPM: Stage/afstudeeropdracht Mechatronica Machinebouw

TCPM: Stage/afstudeeropdracht Mechatronica Machinebouw

Wie zijn wij?

TCPM Ingenieurs & Adviseurs houdt jouw kennis in beweging! TCPM is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat zaken graag in beweging brengt en houdt. Niet alleen bij onze klanten, maar ook bij onze medewerkers.

TCPM werkt binnen de marktsegmenten Capital Goods, Food, Pharma, Energy, Marine & Offshore. Wij bieden kennis en ondersteuning op het gebied van machinebouw, industriële automatisering, industriële veiligheid en projectmanagement. Met meer dan 25 jaar ervaring en zo’n 200 medewerkers, verdeeld over 5 vestigingen in Nederland, delen we graag onze kennis met jou.

Hoe ziet jouw stage/afstudeerproject eruit?

De engineeringsafdeling van TCPM houdt zich bezig met industriële productontwikkeling, waaronder het ontwerp en/of de verbetering van (productie)machines. Als stagiair of afstudeerder (werktuigbouwkunde, mechatronica of elektrotechniek) draai je mee op de afdeling en heb je een zelfstandige opdracht waar je aan werkt: de “TCPM Demonstrator”.

Je gaat je eigen machine bouwen waarin je mechatronica en machinebouw combineert. De machine sorteert M&M’s op kleur en zal gebruikt gaan worden bij promotionele activiteiten. Het project zal bestaan uit onderzoek, ontwerp en realisatie van deze demonstratiemachine. Denk hierbij aan het definiëren en valideren van sub functionaliteiten die resulteren in een draaiend prototype. Uiteraard werk je gestructureerd aan documentatie en maak je gebruik van 3D software.

Uitdaging, goede inhoudelijke begeleiding, een vast aanspreekpunt en een enthousiast engineeringsteam waarin samenwerking belangrijk is. Het team zal je op alle mogelijke manieren faciliteren en stimuleren je leerdoelen te behalen. Binnen TCPM is er volop ruimte voor je eigen initiatief en ontwikkeling. Wij kennen een passende stagevergoeding en reiskostenvergoeding.

Kortom, een uitdagende stage of afstudeeropdracht waarvan je werk niet in een la belandt!

Extra informatie:

 • Functie eisen
  • Bezig is met de studie Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Mechatronica (hts of tu);
  • Benodigde kennis / affiniteit heeft met 3D-CAD (SolidWorks) en microcontroller (Arduino) (of dit willen leren);
  • Belangstelling heeft in systematische ontwerp methodieken;
  • Enthousiast, initiatiefrijk, nieuwsgierig en leergierig is;
  • Vanaf februari 2019 beschikbaar is voor de duur van 4- 6 maand;
  • Wil meedraaien op de afdeling Engineering, werklocatie Apeldoorn, Hengelo of Boxmeer.
 • Apeldoorn (hoofdkantoor).
 • 2019 (4-6 maanden)

Contact informatie: